Brezplačna dostava po Sloveniji za vse nakupe nad 70 €!

VPLIV MED ZDRAVILI IN ZELIŠČI

VPLIV MED ZDRAVILI IN ZELIŠČI

Ob hkratnem jemanju klasičnih zdravil in naravnih pripravkov iz zelišč moramo biti previdni. Oboji imajo močno delovanje, ki si lahko v določenih primerih med seboj nasprotuje. Zaradi tega moramo ob zdravljenju s klasičnimi in naravnimi metodami vedno imeti v mislih tudi vpliv med zdravili in zelišči.

Šentjanževka je zdravilna rastlina, ki ima najmočnejši vpliv na ostala zdravila. Nezdružljiva je z vsemi hormonskimi zdravili, vključno s kontracepcijo. Ne jemljemo je, kadar jemljemo tablete za povišanje ravni serotonina (serotoninski sindrom), prav tako se ne uporablja ob jemanju tablet za zdravljenje epilepsije.

Ginko biloba ni priporočljiv skupaj z antitrombotiki (sredstva proti strjevanju krvi), encimi, vazodilatatorji (za srce) in antirevmatiki. Dokazana je povezava med jemanjem pripravkov iz ginka in nenormalnim delovanjem trombocitov.

Česen ni priporočljiv v primeru jemanja zdravil za zdravljenje diabetesa tipa II. Moti tudi delovanje antitrombotikov.

Glog se ne uživa hkrati z jemanjem srčnih glikozidov, zaradi podobnega delovanja. Ker znižuje krvni tlak, ga ne jemljemo skupaj z diuretiki in antihipertenzivi (zdravila za povišan krvni tlak). Hkratno uživanje z antihistaminiki lahko privede do motenj srčnega ritma. Odsvetujejo ga tudi pred operacijami v splošni anesteziji.

Cimicifuga deluje kot estrogen.

Natančno strokovno besedilo lahko v celoti preberete na tej povezavi.

PREVERI AKTUALNO
PONUDBO IZDELKOV

Ne zamudite ugodnosti

Prijavite se na novice in prejmite popust v višini 5€ na prvi nakup!

Prejmite obvestila o akcijah, novih člankih in mnogo več!