Brezplačna dostava po Sloveniji za vse nakupe nad 70 €!

RECEPT ZA MEGA ANTI-STRES ČAJ

RECEPT ZA MEGA ANTI-STRES ČAJ

Te zanima, kako na naraven način, brez umetnih substanc odpraviti stres in depresijo, kako okrepiti dobro počutje, razstrupiti svoje telo ter obenem izboljšati videz kože in las?

Iz samo treh sestavin, od katerih dve rasteta v naši neposredni bližini, si lahko pripraviš zelo okusen zeliščni čaj, ki bo odlično vplival na tvoje celotno počutje.

Prva sestavina, ki jo potrebujemo za naš čaj proti stresu, je rožmarin (botanično ime Rosmarinus officinalis). Rožmarin je eden najboljših stimulansov in antioksidantov z našega domačega vrta (ali cvetličnega lonca), zaradi česar velja za čudovito anti-aging rastlino. Vsebuje veliko kalcija, ki se zlahka absorbira in deluje protistresno. Rožmarin je tudi čudovit naravni antidepresiv. Zdravilne komponente v rožmarinu preprečujejo živčno izčrpanost ter dobrodejno vplivajo na spomin. Stimulirajo celotno telo, pospešujejo pa tudi prebavo in presnovo maščob. Rožmarin stimulira in krepi tudi rast las, če ga uporabiš na lasišču. Zvišuje krvni pritisk, pospeši menstruacijo, preprečuje odlaganje maščob na žilne stene, deluje pa tudi protivnetno, protibakterijsko, protiglivično in protivirusno.

Druga sestavina našega protistresnega čaja je bor (botanično ime Pinus sylvestris), ki ga lahko nabereš na svojem naslednjem sprehodu v naravi. Morda raste celo na tvojem dvorišču. Zato le pohiti v bližnji gozd in naberi borove iglice, ki vsebujejo veliko, veliko več vitamina C kot recimo pomaranča. Ker ob pitju zdravilnega anti-stres čaja učinkovine prehajajo v kri, bo bor pomagal tudi pri težavah z dihali, kot so okužbe pljuč in pri drugih vnetjih v tvojem telesu.

Borove iglice so naravni vir žvepla, ki ga naše telo v času povečanega stresa potrebuje skoraj tako nujno kot vodo. Žveplo je ključna sestavina za izgradnjo telesnih tkiv. Sodeluje tudi pri izgradnji kolagena, torej posredno vpliva na nastajanje, oziroma na zmanjševanje gub. Pomaga tudi pri brazgotinah in poškodovani koži, saj pospešuje celjenje. Blaži vnetja, alergije in artritis. Ima dober vpliv na mišice, krepi cirkulacijo telesnih tekočin, pospešuje razstrupljanje telesa, odstranjuje anorganski kalcij iz žil in srca, preprečuje nastanek mlečne kisline ter preprečuje mišične krče.

Žveplo je pomemben mineral, ki nam zelo pomaga, da lažje ohranimo mladosten videz ter lepo, čvrsto in napeto kožo. Vedno, kadar telo razstrupi določeno celico, se iz nje izloči tudi žveplo, ki pomaga nevtralizirati izločene toksine, zato ga v današnjem modernem, stresnem načinu življenja še kako nujno potrebujemo. Eden najboljših naravnih virov minerala MSM je prav gotovo žveplo iz borovih dreves.

Tretja sestavina, ki jo bomo dodali v naš mega anti-stres čaj, je sladki koren (botanično ime Glycyrrhiza glabra). Korenino sladkega korena najdeš v trgovinah z zdravo prehrano, ekoloških trgovinah ali v lekarni. Je prijetno sladkega okusa. Deluje protivirusno, protibakterijsko, proti tumorjem, je antioksidant, deluje adaptogeno, poskrbi za krepitev imunskega sistema in na splošno izboljšuje naše počutje. Ima pozitiven vpliv na zdravje prostate ter zmanjšuje izgubo, oziroma izpadanje las. Vsebuje vitamine B skupine, zato krepi tudi živčni sistem.

Sladki koren čisti ožilje, topi maščobe, ima dober vpliv na pljuča, pomaga uravnavati krvni sladkor, podpira delovanje jeter in deluje protistresno. Vsebuje veliko fitokemikalij, ki imajo dober vpliv na uravnavanje hormonov, lajšanje težav v menopavzi, zmanjšujejo težave z menstruacijo in PMS ter blagodejno vplivajo na razpoloženjske motnje in depresijo.

Mega anti-stres čaj pripraviš tako, da odmeriš enakovredne deleže vseh naštetih zdravilnih sestavin ter jih med seboj dobro premešaš (uporabiš lahko posušena ali sveža zelišča). Na liter vode vzameš približno eno pest pripravljene zeliščne mešanice. Čajno mešanico kuhaš do vretja. Nato pripravek odstaviš in vse skupaj pustiš pokrito stati še 20 minut. Po tem času čaj precediš. Tako dobiš močan in okusen zdravilni čaj, ki ga po požirkih piješ čez cel dan in veselo opazuješ, kako blagodejno vpliva na tvoje telo ter pomirja tvoj um.

PREVERI AKTUALNO
PONUDBO IZDELKOV

Ne zamudite ugodnosti

Prijavite se na novice in prejmite popust v višini 5€ na prvi nakup!

Prejmite obvestila o akcijah, novih člankih in mnogo več!