Placeholder
 
 

Bio Maca (300g)

14.90 

Maca je  izredno hranilna rastlina, ki raste  visoko v Andih ( Peru). Gomolj vsebuje  vitamine, minerale, aminokisline, kot železo, kalcij, magnezij, vitamine B, B2, B12, selen…

 

 

Količina

Uporaba: 1 – 2 žlički prahu vmešamo v vodo, mleko, smoothie … in popijemo dopoldan. Lepo se kombinira z banano, kakavom, medom in rastlinskimi nadomestki za mleko.

Izdelek je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za uravnoteženo prehrano. Priporočenega odmerka se ne sme prekoračiti. Hraniti na suhem in temnem, izven dosega otrok.

Hranilna vrednost na 100 g:

Energija289 kcal / 1210 kJ
Maščobe0,6 g
   (od teh nasičene)0,1 g
Ogljikovi hidrati61,3 g
   (od tega sladkorji)36,2 g
Prehranska vlaknina0,5 g
Beljakovine9,7 g
Soli0,1 g
Železo15,0 mg (107 % PDV)
Kalcij250 mg (31 % PDV)

Že Inkovsko ljudstvo je poznalo pozitivne učinke te izjemne rastline, cenili so jo zaradi delovanja na fizično in psihično moč. Uporabljali so jo pri oslablenosti, šibkosti, kronični utrujenosti, potrtosti, slabokrvnosti,  neplodnosti, depresiji, pomanjkanju libida in verjetno še kje.
Uživanje mace lahko pri ženskah povzroči preobčutljivost dojk, v tem primeru zmanjšajte odmerek, da težave izginejo.  Ob uživanju v poznih urah je lahko moten spanec. Ljudem z visokim krvnim pritiskom se maca odsvetuje.

Kategorija: Oznaki: ,