Moja hiška

KAJ SKRIVA HERBIONA V SVOJI HIŠKI?

Povsod so. Na travnikih, ob njivi, v gozdu, v planinah. Ob vsaki potki … In še na vrtu. Rožne vodice, zapestnice in solatke iz marjetic, vijolic, trobentic  vedno nekaj. Čajčki iz vsega, kar naberem mimogrede, ob poti, na hitro, so vedno najslajši. Od nekdaj obožujem vonj in okus sveže nabranih zelišč.

Vanje sem se začela poglabljati ob prvi nosečnosti. Takrat je nastal moj prvi izdelek za nego kože – olje proti strijam. Navdušena iščem in ustvarjam še naprej. Sedaj že nekaj let uporabljam izključno svojo negovalno naravno kozmetiko, saj vem, da je edina, ki ji lahko iskreno rečem naravna kozmetika. V njej ne najdem; konzervansov, emulgatorjev, glicerina, sintetičnih dišav ali naftnih derivatov. Tudi živalske sestavine mi niso nikoli dišale. Razen čebeljega voska. Ta, mi še danes diši. Diši za uporabit.

Kmalu je nastalo tudi mazilo iz ognjiča in šentjanževke, ki je odlično celilo razpoke mojih rok, ki so nastale kot posledica dolgoletnega dela s pudri… Kasneje sem ga še izpopolnila in danes je nepogrešljivo v moji domači apoteki.

Začutila sem potrebo po gojenju zdravilnih rastlin na svojem vrtu, saj imam le tako lahko popoln nadzor nad pridelovanjem brez gnojil in škropiv.

V skladu z bogatim ljudskim izročilom sem zelišča kmalu sejala, okopavala in nabirala cvetove, liste, semena in korenine v času, ko je bilo v njihovih delih največ učinkovin. S primerjavo sem namreč ugotovila občutno razliko v okusu in vonju tako pripravljenih poparkov, oljnih izvlečkov…

Skrbim za to, da ohranjam zemljo živo, da živih organizmov ne uničujem za to, da bi moje vrtnine bolje rastle. Čeprav imam certifikat za biološko pridelavo rastlin, menim, da je biološko kmetovanje vedno bolj podobno biološki vojni. In kakšna je torej razlika s kemično vojno? Še vedno je vojna … Zato se mi zdi kmetovanje po načelih biodinamike edino primerno.

S poglabljanjem znanja o delovanju rastlinskih učinkovin na naše misli, dušo in telo sem prišla do edinega možnega zaključka: vse kar potrebujem za razvajanje sebe, mi nudi narava. Moj del je, da skrbno izberem, sestavim in to uporabim. Ker je najboljše zame. In le-to lahko dobiš tudi ti.

STOPIMO V STIK

Kadarkoli sem ti na voljo za svetovanje, prodajo ali splošna vprašanja o mojih izdelkih

Pišite mi!

Telefon: 02 614 22 30
Mobilni: 040 304 865

info@hiskazelisc.com

Obiščite me

Ekološka tržnica Maribor (Glavni Trg)

Petek 9h – 13h

Ekološka tržnica Europark

Sreda 14h – 19h

Hiška Zelišč (po dogovoru)

Hrastje 68a
2341 Limbuš
Slovenija

Povežimo se

Poišči me na Facebooku: Hiška Zelišč (ekološka kmetija) in Herbiona iz Hiške Zelišč

[google_map lat=”46.543626″ long=”15.576481″ height=”250px” color=”#ec7a5c” zoom=”13″ get_directions_button=”disabled” control_elements=”disabled”]