Brezplačna dostava po Sloveniji za vse nakupe nad 70 €!

JABOLČNI PEKTIN (želirno sredstvo), 100—1000 g

1
Sold: 118

11.60 53.00 

JABOLČNI PEKTIN (NARAVNO ŽELIRNO SREDSTVO)

 • Pri kuhanju marmelad in drugih sadnih poslastic smo poskusili že ogromno različnih želirnih sredstev, a po okusu, mazavosti in teksturi z njim pripravljenih dobrot nam je pektin zagotovo najbolj všeč. Jabolčni pektin se uporablja kot rastlinsko želirno sredstvo za marmelade in druge sadne pripravke, kot so prelivi, žele bonboni, džemi … Prednost njegove uporabe je tudi to, da so marmelade ob polnjenju v kozarčke še v tekočem stanju in se zgostijo šele kasneje, ko se ohladijo, kar omogoča lažje polnjenje. Ker je rastlinskega izvora, je primeren je tudi za vegetarijance in vegane. Ne vsebuje konzervansov.

 • Jabolčni pektin se lahko uživa tudi kot prehransko dopolnilo. Vsebuje veliko vlaknin in deluje prebiotično. Njegovo zaužitje skupaj z obrokom prispeva k manjšemu porastu ravni glukoze v krvi po tem obroku (učinek nastopi ob zaužitju vsaj 10 g pektina). Prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi (ob zaužitju vsaj 6 g pektina dnevno) (povzeto po EFSA).

 • Navodilo za uporabo: za pripravo domače marmelade sadje (cca. 1 kg) očisti, operi, drobno nareži in kuhaj do vretja. Vre naj 5—10 minut. Medtem 15—20 g jabolčnega pektina pomešaj s 500 g sladkorja in zmes počasi primešaj kuhanemu sadju. Ko masa ponovno zavre, kuhaj še nekaj minut in jo nato napolni v sterilne kozarčke. Še vroče zapri in pusti, da se pripravek v kozarčkih počasi ohladi.
 • Shranjevanje: po uporabi embalažo dobro zapri ter izdelek shrani na suh, hladen in temen prostor. To bo pripomoglo k njegovi daljši življenjski dobi ter mu omogočilo, da bo dlje časa ohranil svojo kvaliteto.
 • Neto količina: 100 g (v kozarčku), 200 g (v papirnati zip vrečki), 500 g (v prehodni embalaži/rinfuza) ali 1 kg (v prehodni embalaži/rinfuza)
 • Sestavine: jabolčni pektin, saharoza

Za več informacij o želirnih sredstvih nadaljuj branje spodaj …

 

KDAJ TI PRIPOROČAMO JEDILNO ZGOŠČEVALNO SREDSTVO JABOLČNI PEKTIN:

 

 • Če rad/-a ustvarjaš v kuhinji ter zase in svoje najdražje pripravljaš slastne domače dobrote (marmelade, džeme, prelive, žele bonbone …).
 • Če ti je pomembna priprava lastne ozimnice iz sezonskega sadja.
 • Če iščeš rastlinsko sredstvo za želiranje, ki je primerno tudi za vegetarijance in vegane.
 • Če iščeš naravno želirno sredstvo brez konzervansov in umetnih dodatkov.
 • Če iščeš sredstvo za zgoščevanje, ki pripravljenim jedem ne bo spremenilo okusa, hkrati pa jim bo dalo želeno konsistenco, gostoto in teksturo.

 

P. S. Saj veš, da gre ljubezen skozi želodec, zato z uporabo jabolčnega pektina v kulinariki ustvari najboljše domače poslastice ter pričaraj nasmeh na obraze svojih najbližjih! Vedno je lepo slišati: »Mami, ti skuhaš najboljšo marmelado na svetu!«.


V naši ponudbi najdeš tudi želirno sredstvo MOKA IZ ROŽIČEVIH SEMEN.

Dodatne informacije:

KOLIČINA

100 g, 200 g, 500 g, 1 kg

1 mnenje za JABOLČNI PEKTIN (želirno sredstvo), 100—1000 g

  Elza
  14 julija, 2022
  Super.
Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ne zamudite ugodnosti

Prijavite se na novice in prejmite popust v višini 5€ na prvi nakup!

Prejmite obvestila o akcijah, novih člankih in mnogo več!