Brezplačna dostava po Sloveniji za vse nakupe nad 70 €!

SUNNA, PRVA SLOVENSKA EKOLOŠKA KOZMETIKA

SUNNA - PRVA SLOVENSKA EKOLOŠKA KOZMETIKA

Ne glede na to, ali kupuješ izdelke, ki napeljujejo na čisto in naravno, luksuzne kozmetične izdelke, ali izdelke »za vsak žep«, vsem je nekaj skupnega – od njih pričakuješ, da bodo naredili čudeže. Jaz ti ne obljubljam čudeža, prepričan/-a pa si lahko, da boš z nakupom izdelkov prve slovenske ekološke kozmetike SUNNA, New Skin Care Culture, dobil/-a ekološko certificirane izdelke z visoko vsebnostjo povsem naravnih aktivnih sestavin, ki ti bodo na način, prijazen koži in zdravju, dolgoročno prinesli trajnejše in pristnejše rezultate.

Zakaj slogan »New Skin Care Culture«? Ta slogan sem izbrala zato, ker ti želim približati ekološko in trajnostno naravnano miselnost, oziroma novo »kulturo« nege kože, ki ji tudi sama sledim, a se njene pomembnosti dandanes šele začenjamo zavedati širše. In to je, da naj nega kože poteka v prvi vrsti prijazno, spoštljivo in z ljubeznijo do sebe, svojega telesa, svojega zdravja in tudi s spoštovanjem ter ljubeznijo do Narave in okolja. Pot do razvoja te ekološko usmerjene miselnosti je seveda pogosto dolga in tudi jaz sem potrebovala veliko let, da sem svojo ekološko kozmetiko razvila v takšni obliki in obsegu, kot ti jo lahko ponudim danes.

Kozmetiko sem v 90. letih začela izdelovati najprej za lastno uporabo, saj na trgu nisem našla in roko na srce, še vedno ne najdem izdelkov, ki vsebujejo izključno ekološke učinkovine, obenem pa so prosti vsakršnih, po moje nepotrebnih, dodatkov za lepšo konsistenco, lepšo barvo, hitrejše vpijanje, emulgatorjev, konzervansov in podobnih umetnih sestavin, ki naši koži dolgoročno ne naredijo prav nobene usluge.

Ustvarila sem izdelke iz izbranih naravnih sestavin, ki pa niso instant rešitev naših težav s kožo, so nekaj veliko bolj na dolgi rok. Preko dolgoletnega učenja o delovanju rastlinskih učinkovin, kozmetičnih surovin ter razvoja lastnih receptur, sem našla način, kako lahko vse pozitivne lastnosti, ki jih prvinska negovalna kozmetika mora imeti, dosežem na naraven način ter ustvarila izdelke s skrbno izbranimi ekološkimi aktivnimi sestavinami, ki nam na naraven in prijaznejši način dolgoročno prinašajo veliko trajnejše rezultate.

Ne zanimajo me hitro vpojne, lahke kreme, ki zatrjujejo, da imajo v sebi zelo veliko vlage, a na deklaraciji ne piše, da bodo na mojem obrazu obstale kot »druga koža«, neprodušna plast, ali pa da bo mojo kožo zategovalo od izsušenosti, ko bom kremo izprala z obraza.

Zanima pa me, če je to, kar nanašam na kožo, koži dostojno, učinkovito in hkrati zdravo, ali je meni prijetno ob uporabi ter ali izbrana nega zadosti mojim potrebam po udobni in bogati ekološki kozmetiki, ki koži pusti dihati. In le takšna je negovalna kozmetika za katero lahko ponosno, kot proizvajalka, tudi stojim. Res je, da se moje kreme malce počasneje vpijajo in včasih si celo nežno popivnam obraz (a le kadar kreme nanesem preveč), a občutek po nanosu mojih ekoloških krem ni kot »druga koža« – je prijeten, »koži lasten« in udooobeen. 🥰 

Vesela in ponosna sem, da lahko danes, po dolgoletnih izkušnjah z izdelavo ekološke kozmetike, na trgu ponujam izdelke, ki dokazujejo, da je tudi ekološka kozmetika lahko učinkovita, lepo mazljiva in lepo vpojna, hkrati pa tudi čudovito diši zaradi svežih ekoloških sestavin, ki nas s prvinskim vonjem popeljejo nazaj, k naravnim izvorom olj in rastlin. Moj cilj je bil ustvariti kozmetične izdelke, ki so tako naravni, da ne bi bilo nič narobe tudi če bi katerega mimogrede ob uporabi malce zaužili – kar je tudi prav, saj se vse, kar nanesemo na kožo, do določene mere vanjo vpije in prehaja v telo.

Ekološka kozmetika SUNNA vsebuje naravne zeliščne izvlečke iz raznolikih zdravilnih rastlin, ki rastejo tudi na našem zeliščnem vrtu. V izdelke pa dodajam še hladno stiskana olja in masla, eterična olja, hidrolate, čebelji vosek in druge visoko kvalitetne ekološke sestavine. Moja naloga je, da jih skrbno izberem, predelam in uporabim v svojih izdelkih. Za vsako rastlinico, ki zraste na našem zeliščnem vrtu, poskrbijo pridne roke naše družine. Izdelke proizvajamo ter pakiramo ročno, skrbno in z dobro voljo.

Od leta 2009, ko sem se odločila svojo kozmetiko (takrat pod imenom Zeleno) plasirati na tržišče, sem svoj nabor kozmetičnih izdelkov še razširila – tako lahko danes v naši spletni trgovini najdeš skoraj vse izdelke, ki jih potrebuješ za celostno nego svojega telesa. Od vedno vztrajam pri vrhunski kvaliteti surovin, ki jih skrbno pridelam ali poiščem, sestavim in preizkusim. Zmeraj vztrajam pri svojih načelih in svoji kreaciji, za katero trdno stojim.

Ob izdelavi ter preizkušanju ustvarjenih izdelkov sledim prijetnemu, lepemu notranjemu občutku, ki me prežame tudi ob njihovi uporabi. Ta občutek je prvi kriterij, ki odloča o tem, ali bom ustvarjen izdelek ponudila tudi drugim. Že od samega začetka sem občutljiva in zahtevna uporabnica svoje lastne kozmetike in v hecu rečem, da imam 99 problemov, a moja koža ni eden izmed njih. Glede na svoja leta imam zelo lepo kožo.

Že zelo zgodaj sem se začela zavedati, kako pomembno je, da sebi in svojim bližnjim privoščimo le najboljše za naše zdravje. Zaradi tega se lahko moja kozmetika SUNNA pohvali z nazivom prva slovenska ekološka kozmetika, ki je leta 2013 kot prva kozmetika v Sloveniji tudi uradno pridobila ekološki certifikat, katerega ohranja še danes.

Ekološka kozmetika SUNNA ne vsebuje snovi, ki bi lahko kakor koli škodovale tvojemu zdravju, koži ali okolju. Zaradi tega tudi vedno poudarjam, da je moja kozmetika »čista« – to pomeni, da je prosta vseh škodljivih in umetnih snovi, nepotrebnega balasta in tako imenovanih »fillerjev« – t. j. cenenih sestavin ali »polnil«, ki nimajo posebne negovalne vrednosti, ne prispevajo k boljšemu delovanju izdelkov, ter so lahko celo škodljive, a jih zaradi njihovih nizkih cen in sposobnosti, da veliko doprinesejo k masi izdelkov ter hitrega ustvarjanja volumna, mnogi proizvajalci v svoje izdelke pridno dodajajo. Tovrstnih sestavin v ekološki kozmetiki SUNNA ne boš našel/-la.

Vse sestavine, ki so uporabljene v naših izdelkih, napeljujejo telo in duha k dobremu počutju. Moja filozofija je ustvarjati kozmetične izdelke, ki s premišljeno sestavo, po načelu »manj je več«, zadostijo raznovrstnim potrebam naše kože. S poglabljanjem znanja o delovanju ekoloških učinkovin na naše misli, dušo in telo, sem prišla do edinega možnega zaključka: vse, kar potrebujem za nego in razvajanje sebe, mi nudi Narava. Ker je tako najboljše zame. In le-to želim ponuditi tudi tebi.

PREVERI AKTUALNO
PONUDBO IZDELKOV

Ne zamudite ugodnosti

Prijavite se na novice in prejmite popust v višini 5€ na prvi nakup!

Prejmite obvestila o akcijah, novih člankih in mnogo več!